Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda örgüdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve kişioğlu hayatını temel meydan, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en koca kalite ve en yaraşıklı eder politikamıza onat olacak şekilde üretilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma sahaından fayda olmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 eş kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta kişi sayısına sargılı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının otomatik kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı hummalıya kapanmaktadır.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yaraşır yüksek birinci sınıf ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet ortamında hikâye yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gine yalnızca 6 dakikalık endamsız bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla bünyeların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En sağlıklı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Kanun ve yönetmeliklere nazaran planlı yangınla savaşım adımlarının hepsina hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın yerine bütün projelendirme işlemlerinizi güç ve varlık kaybınızın ortadan kalkması yerine uyguluyoruz.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine uygun olarak belirlenen yerlere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

1 mm veya henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok elan elleme ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabilinden bedelı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir Yangın Kapısı yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın en tehlikeli riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdem boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler basar önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page